Categories
reizen

Nachten in Tokyo

Het nachtleven in Tokyo heeft me aangenaam verrast. En de stad zelf doet zeker niet onder aan wereldsteden als Londen of New York. Alleen de flitsende lichten die van de gebouwen afspat geeft de gehele stad een levendige sfeer en een ‘gratis’ gigantische lichtshow. Perfect om wat mooie shots te maken qua nightlife fotografie. Nachten als deze spendeer ik graag met goede vrienden om mij heen. Deze avonden brengen mij veel rust en op een manier dat ik een stad en zijn mensen goed tot me kan laten beseffen. Japanners, een heel ander cultuur dan dat wij gewend zijn in het westen, maar net als de Nederlanders houden ze van clubs, bar en nachtfeesten. Dansen… Drinken… en vooral Live muziek is hot en op elke plek te vinden.

Een hele nieuwe manier van uitgaan. Een club die we binnenstormden, omdat we zin hadden in een lekker drankje begon als onaangenaam en de sfeer was wennen omdat het er heel anders aan toe gaat. Eenmaal binnen zijn de serveersters met uitdagende kleding zeer aardig en gezellig. Na een gezellige avond en een beetje (te veel) gedronken te hebben zijn we vervolgens naar een nachtclub gegaan. Een van de vele uitgaansplekken op de levendige straten van Tokyo dat 24/7 leeft. Er is altijd wel een goed feestje te vinden. Het is wel belangrijk om je netjes te kleden, want de clubs zijn aardig prijzig en er wordt een bepaalde uitstraling verwacht, maar dit maakt de club juist tot waar het behoort. Het feesten begint net als in NL om 23:00 en de feesten gaan door tot 04:00. Heb je zin een after party? Dan zijn er tal van mogelijkheden waar je binnen kunt komen, waar het tot de volgende morgen extreem gezellig blijft. Voor de grotere clubs binnen grote straten betaal je wel toegang van meer dan 2500 yen, maar je krijgt er zeker wat voor terug. De clubs zijn modern ingericht met geweldige lichtshow, waardoor de perfecte sfeer in de club wordt gecreëerd. Mocht je het willen opzoeken dan zou ik je aanraden om de Roppongi uitgaansbuurt op te zoeken.

Tokyo is een stad met open mensen en iedereen wordt geaccepteerd. Daarom bestaat er ook een plek voor ‘extravagante’ mensen voor het uitgaansleven in Shinjuku. Het staat bekend om een feestwijk voor homo’s en daar kun je letterlijk alles vinden van peepshows tot en met strip tease bars.